Fogfehérítés előtte és az eredmény utána…

Fogaink színe velünk született természeti adottság de befolyásolja a táplálkozási szokásaink és a káros szenvedélyink is. A fogak mélyebb rétegeibe szívódott elszíneződés, ami mögött az ételeinkben található festékanyagok ( kávé, tea, vörösáfonya, kóla), dohányzás, vagy fogak fejlődése során szedett egyes gyógyszerek állhatnak.

Rendelői fogfehérítés:

A fogak felszínére egy speciális gél kerül. Ezt követően a gélt fénnyel vagy lézerrel aktiválja.

A plazmalámpa a dentin felszínével lép kapcsolatba a lézer a fog mélyebb szöveteibe fejti ki hatását. Ezáltal tartósabb és akár a gyógyszer okozta elszíneződésekre is hat.A fogak az oldat kiöblítése után egyből megfehérednek. Az egész művelet nagyjából egy óra hosszúságú és egy alkalommal mindkét állcsont fogai kifehéríthetőek de mindenképpen kb 1héttel előtte ajánlott egy professzionális fogtisztítás.

Otthoni fogfehérítés:

A fogorvos lenyomat alapján sínt készít mindkét állcsontra, ami pontosan illeszkedik a fogakra. Ad hozzá egy speciális fogfehérítő gélt amit a sínbe kell helyezni. A sínt naponta 6-8 órát kell hordani (éjszaka is lehet) körülbelül egy hétig.

Mellékhatások:

Mivel a fogfehérítő szerek peroxid tartalmúak fogérzékenységet okozhatnak, ami a kezelés alatt és utána 3-5 napig tarthat. Ez idő alatt érdemes fogérzékenységet csökkentő fogkrémet használni és puha sörtéjű fogkefével fogat mosni.

Fontos tudni, hogy fogfehérítés után néhány napig, körülbelül egy hétig a fogunk szerkezete nyitott és könnyen elszíneződhet ezért kerülni kell a színes ételek és italok fogyasztását, mint Pl vörösbor, cékla, áfonya…