Szájsebészet

Manapság a fájdalom már a múlté, megfelelő érzéstelenítési technikával fájdalommentesen végezhetőek ezek a beavatkozások.

érzéstelenítés Dentálház2

Fogeltávolítás

A fogeltávolítás azokban az esetekben szükségszerű, mikor a fog koronai és gyökér része oly mértékben károsodott, hogy a fog megmentése már nem kivitelezhető. Érdemes időben kezelni a szuvasodott fogat és a foghúzás  elkerülhető.

Foghúzás Dentálház

Fogeltávolítás sebészeti úton, ilyen a rosszul nőtt, beékelődött fogak, bölcsesség fogak, betört gyökerek, amelyek eltávolításához sebészeti feltárásra van szükség.

bölcsesség fog eltávolítás Dentál ház

Fontos tudnivaló foghúzás után!

TILOS! szívogatni, öblögetni, nyelvvel piszkálgatni, az eltávolított fog helyén keletkezett vérdugónak köszönhető a gyors gyógyulás, melynek kiöblítése miatt sokszor begyullad a foghúzás területe, ezért arra nagyon kell vigyázni. Tilos apró szemű ételeket fogyasztani, amelyek eltömíthetik a sebet (rizs, pattogatott kukorica).Tilos tejterméket fogyasztani, a tejben lévő tejsavó baktériumok, miatt és szigorúan tilos dohányozni.

Gyökércsúcs rezekció, amely a fogak megmentésének “utolsó utáni esélye”. Ezt a beavatkozást akkor végezzük, ha a fog gyökere és az azt körülvevő szövet kórosan elváltozik. Először is szükség van egy tökéletesen befejezett gyökértömésre, amely után a gyökér csúcsát eltávolítjuk.

rezekció Dentálház

Arcüreg emelés, sinus lift, csontpótlás erre a beavatkozásra akkor van szükség, ha nincs megfelelő vastagságú csontállományunk egy implatnátum behelyezésénél.  A műgyökér behelyezése végett, az arcüreg nyálkahártyáját műtéti úton felemeljük és csontpótló anyaggal töltjük fel.

csontpótlás Dentálház

Manapság ezek a műtétek már rutinműtétnek számítanak.