Szájhigénia

Prevenció szó jelentése megelőzés.

Rendszeres fogászati szűrővizsgálatokkal és megfelelő szájhigiénia mellett sokat tehetünk fogaink épségéért.

Egyik legfontosabb a rendszeres fogkőeltávolítás, és az azt követő polírozás, amelyet 6-12 havonta ajánlatos elvégeztetni. A szájüregben felgyűlt fogkő okai táplálkozási szokásaink, dohányzás, rosszul és gyorsan végzett fogmosás, szájápolás. Ennek köszönhetően a szájüregben baktériumok telepednek meg és igen gyorsan továbbszaporodnak. A fogakon felhalmozódott ételmaradék, lepedék nyállal keveredve elmeszesedik ezt nevezzük fogkőnek. Fogkő esztétikailag zavaró lehet, rossz leheletet tart fent és sok veszélyt rejt magában.

A fogkő felrakódás először ínygyulladást okoz, amely még fogkő eltávolítással és megfelelő szájhigiénia felállításával visszafordítható, viszont ha az ínygyulladást nem kezeljük, tartósan fogágybetegséghez vezet, amely a fogak elvesztésével járhat.

Jó szájhigiénia kialakítása nem csak a jól végzett fogmosásban merül ki. Fontos odafigyelni étkezési, és élvezeti szokásainkra, a megfelelően végzett szájápolásra (fogak közti területek tisztítása, fogselyem, fogköztisztító kefe, szájvíz alkalomszerű használata, ínyápolás épp olyan fontos mint a fogak felszínének tisztítása) Fontos a fluorid bevitele és a rendszeres szűrővizsgálat. Ha belegondolunk, sokkal gazdaságosabb odafigyelni a megelőzésre.

Minden ember más és más ezért mi segítünk, egyénre szabott megfelelő szájhigiénia kialakításáért bátran keresse fel rendelőnket! Segítünk elsajátítani jól végzett fogmosási technikákat, megtanítjuk a fogselyem használatára.

A magabiztosság a mosolyunkban rejlik.