Fogfehérítés

Fogaink színe velünk született természeti adottság. A fogak mélyebb rétegeibe szívódott elszíneződés, ami mögött az ételeinkben található festékanyagok ( kávé, tea, vörösáfonya, kóla), dohányzás, vagy fogak fejlődése során szedett egyes gyógyszerek állhatnak.

Rendelői fogfehérítés: 

A fogak felszínére egy speciális gél kerül. Ezt követően a gélt fénnyel aktiválja. A fogak az oldat kiöblítése után egyből megfehérednek. Az egész művelet nagyjából egy óra hosszúságú és egy alkalommal mindkét állcsont fogai kifehéríthetőek.

Otthoni fogfehérítés:

A fogorvos lenyomat alapján sínt készít mindkét állcsontra, ami pontosan illeszkedik a fogakra. Ad hozzá egy speciális fogfehérítő gélt amit a sínbe kell helyezni. A sínt naponta 6-8 órát kell hordani (éjszaka is lehet) körülbelül egy hétig.

Mellékhatások:

Mivel a fogfehérítő szerek peroxid tartalmúak fogérzékenységet okozhatnak, ami a kezelés alatt és utána 3-5 napig tarthat. Ez idő alatt érdemes fogérzékenységet csökkentő fogkrémet használni és puha sörtéjű fogkefével fogat mosni.

Otthoni fogfehérítés alatt és mindkét fogfehérítés után kerülni kell a színes ételek és italok fogyasztását körülbelül egy hétig.